Useful

An open, fresh and chic apartment with naive touches

An open, fresh and chic apartment with naive touches

Oscar Lanau

Manuela and Vicent wanted to change their way of life. His house had turned a thousand laps and they couldn't find the balance to enjoy it. The formal lack of definition of its spaces and a complicated distribution meant that each room did not obey its nature and that the relationship between them was not fluid.

Thus, the first challenge for the architect Ivan Gas was to design a distribution that would allow the spaces to open and generate visuals from the entire apartment, to give the feeling of greater amplitude.

The partition that separated the dining room from the living room was demolished and “the island” was built instead.

Related content Reinvent the past Oscar Lanau

The island is a small studio that appears and disappears through its wooden envelope. It is an exempt piece between the dining room and the living room that divides both spaces while acting as a rotor in its circulations.

Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau

On the other hand, the kitchen opened to the dining room, and the partition of the corridor became a reticular wooden screen that lets the light through and generates a very interesting set of semi-transparencies.

Related content Can the house of your dreams be on the Internet? Oscar Lanau In the kitchen it was decided to give it a Provencal touch and a very gastronomic atmosphere. "We defend the idea that kitchens are for cooking and it is important that they act as family reunion places and therefore, their image must convey good vibes and authenticity." Oscar Lanau

A cupboard was made along the entire wall It houses canned food and small jars, and all other cabinets enjoy the latest generation accessories to facilitate the best storage. “As we are lovers of the corners, at the bottom of the kitchen we design a small tavern, with a wooden bar, a hanging lamp and some retro tiles. A perfect space for breakfast or a glass of wine. ”

Related content How to reform your home and get it right Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau

The reform always looks to create counterpoints between the classic and the modern, between elegance and warmth, and between formal and carefree. It is these combinations that will ultimately generate this original eclectic aesthetic.

Plants appear everywhere to fill the house with life and move our minds to an old greenhouse. The botanical touches give this urban apartment, a small piece of nature in the middle of the city.

Related content A minimalist style apartment in La Latina Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau

With the dressing room he wanted to give a touch of glamor and it was done in pink.

Related content A very chic micro apartment in Notting Hill The cabinets have interior light and the clothes are classified according to their format. The shoemaker occupies a whole vertical module and its doors are glazed. Oscar Lanau Oscar Lanau A wooden bench, a pink shelf with plants and a clothes rack generate a welcome with a lot of class and subtlety. Oscar Lanau A charming lobby gives way to the dressing room. Oscar Lanau Oscar Lanau

The combination of materials, integrated lighting and contemporary decoration is a fundamental part of the work to define every detail.

Related content The sun always shines in this apartment Oscar Lanau Oscar Lanau Oscar Lanau

The terrace was filled with aged wood and vegetation to create a relaxing space with style. The choice of furniture, the wooden screen with a vertical garden, the swing and indirect light conceive a very informal bohemian atmosphere.

Related content Dream swings for terraces and gardens Oscar Lanau Oscar Lanau

BEFORE REFORM

Ivan Gas Ivan Gas Ivan Gas Ivan Gas Ivan Gas Ivan Gas Ivan Gas

DATA OF INTEREST:

Place: Tortosa (Tarragona)
Surface:
90 m2

//ivangas-arquitecte.com/